Birgeet

PROJEKTPLAN

 

En projektplan beskriver projektarbetet i sig samt behandlar viktiga frågor runt det. Den innehåller några olika delar som tillsammans svarar på frågorna:

Vad?, Hur?, När?, Varför?, Av vem?

Projektplanen kan vid behov revideras och förbättras  under arbetets gång.

 

En väl genomtänkt projektplan underlättar arbetet och gör det ofta både roligare och bättre. Skriv därför en projektplan som ni sedan kan gå igenom med er handledare. När projektplanen är godkänd har ni en bra grund att stå på och en god struktur för ert arbete.

 

 

I projektplanen ska följande ingå:

 

Bakgrund: Beskriv hur du fick idén till projektet och förklara kopplingen till dina programmål. Lyft också fram projektgruppens erfarenheter inom det område ni valt.

 

Vi fick idén genom att tänka på  något vi alla tre i gruppen är intresserad utav. Resultatet blev att vi alla tycker det är roligt att hålla på med tekniska prylar, såsom datorer, mobiler och plattor. Med informationsteknik som ämne i projektet har vi flera kopplingar till programmål då vi går på själva programmet IT. Men matematik, fysik och kemi är huvudmålen inom informationsteknik

 

Målformulering: Formulera tydligt vad projektet ska gå ut på. Skriv alltså vad det är ni ska ha gjort när projektet är slutfört.

 

Projektet ska gå ut på att vi ska göra en hemsida om dagens främsta Informationstekniker där vi även kommer länka vår logg. I loggen kommer vi skriva hur vi har arbetat under konstruktionen av hemsidan.

 

Avgränsningar: Bestäm och skriv ned hur projektet ska avgränsas, d.v.s. inom vilka ramar ni ska arbeta.

 

 

Syfte: Skriv ned varför ni ska göra det projekt ni valt och varför projektet är intressant för andra. Det är bra att ha tänkt igenom detta för att verkligen vara säker på att projektet känns meningsfullt.

 

Vi ska göra detta projekt eftersom vi använder oss dagligen utav tekniska prylar, och vill gärna veta mer om det. Vårt intresse är datorer, mobiler etc. därför ska vi göra en hemsida där basfakta eller mer kommer man kunna läsa. Vad som är bra eller dåligt med just dina prylar är exempel på något vi kommer ta upp.

 

Metod: Metoden är det sätt ni använder för att nå målet. Den kan t.ex. vara intervjuer, litteraturstudier, scenträning, ritningskonstruktion m.m. Skriv ned hur ni ska uppnå det mål ni tänkt er och kom ihåg att den metod ni väljer beror på ert mål.

 

Vi ska gå efter böcker och har även bokat in föreläsningar om webbpublicering. Vi har även tänkt att själv studera teknikföremålen vi har valt.

I slutändan kommer vi även försöka klämma in en intervju då jag anser att projektet kan bli lite mer intressant med en videoklipp.

 

Material: Här beskriver ni det material ni har tänkt arbeta med. Det kan vara en bil ni tänker bygga om, de böcker ni ska analysera, det manus ni bygger er pjäs på eller de användbara kontakterna ni har.

 

Materialet till vår projekt är självklart då vi håller på med tekniska prylar. Mobiler, datorer och surfplattor, vi vill visa/se hur de ser ut på insidan, vad som ligger bakom den spektakulära designen på dagens prylar. Sedan beskriver vi hur de ser ut och även hur de fungerar.

 

Tidsplan: Gör en tidsplan där ni bestämmer när projektet ska börja och när det ska vara klart. Visa också hur stor del av tiden som kommer att läggas ned på olika moment. Skapa gärna delmål eftersom det hjälper er att se hur ni ligger till. Planera in när delmomenten ska vara avklarade och se sedan till att följa planeringen.

 

Redovisning: Olika projekt redovisas på skilda sätt. Här anger ni hur just ert projekt ska redovisas, t.ex. genom en utställning, en uppsats, ett bygge eller en föreställning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: